Et knippe leietakere

Nærbø godshus

Moderne treningsstudio i gammel godsterminal

Etter at treningsstudioet Gymmen flyttet inn i sine nye lokaler i Nærbø godshus har medlemstallet økt fra 150 til 170 personer. Daglig leder Viktor Bjorheim forteller om lysende blikk fra medlemmene når de får se de nye lokalene. – Den gamle godsterminalen hadde stått tom lenge. Før vi pusset opp så det ut som en gammel låve, men nå ser det veldig bra ut, sier han. Strongman-utøvere vil få sin egen avdeling med gulv som er spesialbygd for å tåle belastningen av en 170 kilos stein. Uteområdet rett utenfor Gymmen er godt egnet til de forskjellige øvelsene. – Vi håper å kunne arrangere noen konkurranser her i framtiden, det hadde vært veldig stas, sier Viktor Bjorheim.

Jovialen

Koselig kaffebar på Drammen stasjon

Den nye Jovialen kaffebar på Drammen ­stasjon tilbyr gourmetkaffe, ferske baker­varer og gratis internett til travle reisende og andre besøkende. Bak den koselige kaffebaren står Solveig Røyne. Etter å ha drevet bakeri på Strømsø torg i mange år, kjente Røyne området godt. Da hun bestemte seg for å åpne kaffebar, visste hun hvor den skulle ligge.

– Jeg var i dialog med mange utleiere før jeg «landet» på lokalene til Rom Eiendom på stasjonen. Lokalene er veldig spesielle, men topp moderne, og med fasiliteter av høy ­kvalitet. Når jeg får råd til å åpne en ny filial vil jeg gjerne samarbeide med Rom igjen, forteller en fornøyd Solveig Røyne.

Frieles kaffe

Moderne kafé på Bergen stasjon

På Bergen stasjon har Rom, i samarbeid med Frieles Kaffe, bygget om den gamle puben til en moderne kafé. Ombyggingen har frigjort arealer og gjort det mulig å servere varm mat. Lokalet har fått peis og en helt ny disk med utstilling av ulike kaffemaskiner og -typer. Den nye kaféen på Bergen stasjon er i dag et ettertraktet tilbud til både reisende, leietakere og naboer i området.

Telemuseet på Kjelsås stasjon

Nyoppusset praktbygg rommer Telenors kulturarv

Flyttingen til Kjelsås stasjon var et stort sprang for Telemuseet, forteller Eva M. Karbø. – Vi flyttet fra en brakketilværelse til noe som oppleves som et slott. Det føles veldig godt å holde til i denne historiske bygningen. Kjelsås stasjon er vernet, men med rom for noen innvendige endringer. Etter omfattende rehabilitering sto bygget ferdig i desember 2012. Byantikvaren har applaudert resultatet, og det gjør også leietakeren. – I det som tidligere var stasjonens ekspedisjon og venterom har vi nå møte- og pauserom med en herlig peis, den gir oss både varme og hygge. Både Rom og arkitekt Stein Domaas har gjort en fabelaktig jobb med planlegging og gjennomføring av oppussingen, avslutter Karbø.